According to Article 211, may a court question the proceedings or report of the Supreme Judicial Council?

A. No; Article 211 bars those specified matters from being called in question in any court

B. Yes, but only in a civil court

C. Yes, after approval by a Provincial Assembly

D. Only the Election Commission may question them

Explanation

Article 211 bars a court from calling into question the Council’s proceedings, its report to the President, or the removal of a judge under Article 209(6). This is the specific constitutional bar stated in Article 211; it should not be read as a general rule about every Council-related matter.

Source

Pakistan Code — Constitution of Pakistan (Twenty-Seventh Amendment incorporated)

Answer verified on 2026-11-01

Found an error? Read our corrections policy and submit a sourced correction below. You can also share a useful explanation in your own words.

Discuss the answer or suggest a sourced correction
Thank you for contributing.
Your comment was submitted and will appear after editorial review.

Your email is used only for moderation and is never displayed. Spam, copied material and fabricated endorsements are rejected.