Under Article 207(2), how long must generally pass before a former superior court judge may hold an office of profit in Pakistan’s service?

A. Six months

B. One year

C. Two years

D. Five years

Explanation

Article 207(2) generally bars a person who has held office as a judge of the Federal Constitutional Court, Supreme Court, or a High Court from holding an office of profit in the service of Pakistan for two years after leaving office. The clause lists specific exceptions, including judicial or quasi-judicial office.

Source

Pakistan Code — Constitution of Pakistan (Twenty-Seventh Amendment incorporated)

Answer verified on 2026-10-31

Found an error? Read our corrections policy and submit a sourced correction below. You can also share a useful explanation in your own words.

Discuss the answer or suggest a sourced correction
Thank you for contributing.
Your comment was submitted and will appear after editorial review.

Your email is used only for moderation and is never displayed. Spam, copied material and fabricated endorsements are rejected.