At what age does a Federal Constitutional Court judge ordinarily retire under Article 175I?
Explanation
Article 175I provides that a Federal Constitutional Court judge holds office until attaining sixty-eight years, unless the judge resigns or is removed sooner. The Chief Justice also has a three-year term and retires when that term ends, even if below the retirement age.
Source
Pakistan Code — Constitution of Pakistan (Twenty-Seventh Amendment incorporated)Answer verified on 2026-10-24
Found an error? Read our corrections policy and submit a sourced correction below. You can also share a useful explanation in your own words.